Kαλημέρα Με Γαλατόπιτα Εxpress!

Galatopita

Από τα χεράκια της Αργυρούς – το Argiro.gr είναι όργιο ζηλευτών συνταγών..Διαβάστε πόσο εύκολα γίνεται..

Υλικά

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το γαρνίρισμα:

  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

2. Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.

3. Σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. αδειάζουμε το μείγμα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα) και ψήνουμε στους 170 C, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 45΄, μέχρι να ροδίσει.

4. Κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

 

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

 

One comment on “Kαλημέρα Με Γαλατόπιτα Εxpress!

  1. Ο/Η flashdanced λέει:

    Παρόλο που γλυκά φτιάχνω σπάνια γιατί τα γλυκά είναι… χημεία και δεν μου πετυχαίνουν συχνά, τη γαλατόπιτα της Αργυρώς θα τη φτιάξω γιατί είναι το αγαπημένο γλυκό του άντρα μου και φυσικά γιατί η Αργυρώ είναι master στο είδος της!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s